Министерството на транспорта (МТС) започва преговори с ЕК за повече инвестиции

...
Министерството на транспорта (МТС) започва преговори с ЕК за повече инвестиции
Коментари Харесай

Искаме от ЕС помощ за пътища и ЖП заради украинското зърно -

Министерството на превоза (МТС) започва договаряния с Европейска комисия за повече вложения в пътна и ЖП инфраструктурата. Повод за това са така наречен по „ коридорите за солидарността “ сред Европейски Съюз и Украйна, по които в този момент се транспортира основна за европейските страни продукция от Украйна като зърно и маслодайни семена.

МТС ще договаря за финансиране на действия за увеличение на инфраструктурния потенциал на България, според Плана за деяние за „ Коридори за солидарността “ сред Европейски Съюз и Украйна.

Средствата могат да бъдат обезпечени от Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година, след утвърждение на Европейската комисия за преструктуриране на действия в програмата, оповестява пресцентърът на Министерски съвет след днешното държавно съвещание.

Износът от Украйна беше фрапантно стеснен заради блокадата на украинските черноморски пристанища от съветския военноморски флот. Преди войната 90% от износа на зърно и маслодайни семена се осъществяваше през тези пристанища. Предвид това Европейската комисия одобри План за деяние „ Коридори на солидарността “ Европейски Съюз - Украйна, който цели да помогне на Украйна да изнася селскостопанската си продукция. Във връзка с осъществяването на този проект, България се ангажира да постави оптимални старания за реализиране на транспортите на зърно от Украйна по транспортните направления и по всяко направление от железопътната мрежа на страната , написа в известието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР